Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Met water als thema voor een STEM-project kun je alle kanten uit

Onlangs verscheen bij Lannoo het boek ‘De onbekende zee’ van Colin Janssen en Jan Mees. Die laatste is directeur van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Ben je geïnteresseerd om een STEM-project te maken met water als thema? Dat treft! iSTEM organiseert samen VLIZ een nascholing waar je met onze coaching STEM-lesmateriaal ontwikkelt.

Lees verder ...

Ontdek onze nieuwe projecten rond thermische energie

Onlangs verschenen twee nieuwe projecten op iSTEM die allebei over thermische energie gaan. Het eerste project, Warmtebatterij (ontwikkeld i.s.m. GO! Atheneum Avelgem), gaat over thermische energie opslaan, terwijl het tweede project, Koelen zonder stroom (ontwikkeld i.s.m. PTS Mechelen) net gaat over thermische energie onttrekken aan een systeem.

Lees verder ...

Vlaanderen Digitaal Award voor onze collega’s van AI Op School!

Op de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal in Flanders Expo zijn de drie Vlaanderen Digitaal Awards uitgereikt. De vzw Dwengo won met het project AI Op School de award voor het “Meest Inclusieve project”. De jury was onder de indruk hoe dé technologie van het jaar (AI) in laagdrempelige lesinhoud werd vertaald.

Het project AI op School is een verzameling van diverse leeractiviteiten die leerlingen van het secundair onderwijs ….

Lees verder ...

KdG Research Week

Duurzaamheid is vandaag het sleutelwoord in heel wat bedrijven en organisaties. Maar wat is duurzaamheid voor jouw organisatie, welke stappen kun je zetten en wat kan ons praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek daarin betekenen?

Lees verder ...