Nieuws over iSTEM

Maandag 28 mei 2018

Slotevent van (i)STEM@school

Op 28 mei 2018 vond het slotevent van STEM@school plaats. Op het programma stond onder meer een lezing door gastspreker professor Alfred Hall van The University of Memphis en verschillende uiteenzettingen over o.a. de STEM-didactiek, de STEM-leermodules en hun leereffecten.

Prof. Wim Dehaene ESAT en prof. Mieke De Cock (KULeuven)
Prof. Wim Dehaene (ESAT) (l) en prof. Mieke De Cock (KULeuven), mede-initiatiefnemers van STEM@school, overlopen de laatste details van het slotprogramma met gastspreker prof. Alfred Hall.

Dr. Heidi Knipprath (HIVA) en prof. Peter Van Petegem (UA), mede-initiatiefnemers van STEM@school, zien erop toe dat het (i)STEM-slotevent in goede banen verloopt.

Dr. Heidi Knipprath (HIVA) en prof. Peter Van Petegem (UA)
prof. Alfred Hall, The University of Memphis
Gastspreker prof. Alfred Hall van The University of Memphis krijgt de toehoorders op zijn hand met zijn gedreven presentatie over hoe STEM in de Verenigde Staten wordt toegepast.

Onderzoekers, directies en leerkrachten wisselen in een inspirerende en ontspannende sfeer ervaringen, tips en impressies uit over de STEM-aanpak in Vlaanderen.

iSTEM-aanpak in Vlaanderen
Prof. Alfred Hall
Prof. Alfred Hall neemt ruimschoots de tijd om een geïnteresseerde genodigde de leereffecten van de STEM-approach in detail toe te lichten.

Prof. Wim Dehaene hoopt samen met prof. Alfred Hall dat het slotevent tevens de start inluidt van een versnelde implementering van de STEM-aanpak in zoveel mogelijk scholen in Vlaanderen … en ver daarbuiten.

Prof. Wim Dehaene, prof. Alfred Hall