Nieuws over iSTEM

iSTEM
 • May 28th, 2021

Vacature praktijklector iSTEM KU Leuven


Voor de Educatieve Master in Wetenschappen en Technologie zijn we op zoek naar een deeltijdse praktijkassistent met de titel van Praktijklector (0,10 tot 0,40 VTE) om het vakdidactisch team iSTEM (geïntegreerde STEM) te vervoegen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Alle wetenschappelijke en technologische vakken, alsook het vak Natuurwetenschappen, vallen onder de noemer 'STEM'. Als praktijklector Didactiek en Stage iSTEM breng je een sterk in het werkveld gewortelde expertise binnen in het vakdidactisch team en ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten(teams) en hun stage in het kader van de opleidingsonderdelen 'Didactiek Interdisciplinair Onderwijs (iSTEM en Natuurwetenschappen)' en 'Stage Interdisciplinair Onderwijs (iSTEM en Natuurwetenschappen)'.

iSTEM
 • April 30th, 2021

STEM-webinar STEMOOV 2.0


Ontdek het STEM-webinar STEMOOV 2.0! In dit webinar brengen we een praktijkgerichte update van ons dynamisch STEMOOV-model, dat ingezet kan worden voor STEM-educatie van kleuteronderwijs tot en met hoger onderwijs.

iSTEM
 • April 30th, 2021

Vlinder Webinar


"Vlinders: klein en GROOT" op GTI Londerzeel. Wil je graag alles weten over grote - en kleine vlinders? Wil je weten wat deze vlinders te maken hebben met het weer en met het klasklimaat? Het GTIL vertelt je er alles over in een gratis webinar.

iSTEM, eerste graad
 • May 5th, 2020

iSTEM-aanbod projecten basisopties eerste graad


De cel "iSTEM inkleuren" ontwikkelt een aantal projecten voor de basisopties STEM-wetenschappen en STEM-technieken.

iSTEM
 • March 13th, 2020

iSTEM-project Hydroponics binnenklastuin


De cel "iSTEM inkleuren" heeft samen met X Plus te Lommel een STEM-project ontwikkeld voor de eerste graad. Leer er hier alles over!

iSTEM
 • February 1st, 2020

INSPIRED BY STEAM - Een studiedag van de associatie KU Leuven


De wicked problems van de 21e eeuw vragen vaak een complex antwoord. Naast de groeiende aandacht voor STEM in het onderwijs, is iedereen ervan bewust dat innovatief en creatief denken even essentieel is om duurzame oplossingen te bedenken. Inzetten op creativiteit is niet zo moeilijk als je denkt. Overwin je drempelvrees en ontdek hoe je leerlingen en studenten met STEAM inspireert. Waar en wanneer? Te Leuven op 20 februari 2020. Meer informatie is te vinden op de website waar je ook gratis kan inschrijven: https://associatie.kuleuven.be/events/steam

iSTEM
 • October 25th, 2019

Epos organiseert STEM-dag voor het secundair onderwijs


Epos stimuleert en ondersteunt samenwerking, internationalisering en mobiliteit in onderwijs en vorming. Epos is het Nationaal Agentschap voor het Erasmus+ programma in Vlaanderen en organiseert op 8 november 2019 in VAC Leuven een studiedag STEM IN HET SECUNDAIR ONDERWIJS. Via een aantal presentaties en korte workshops kan je te weten komen wat de betrokken scholen opgestoken hebben van hun Europese werking en ideeën opdoen voor jouw eigen klaspraktijk. Ook de cel "iSTEM inkleuren" zal daar een presentatie geven om haar werking en doelen in het Vlaamse STEM-landschap te verduidelijken.

iSTEM, COOL voor iSTEM
 • October 10th, 2019

RTC West-Vlaanderen brengt COOL voor iSTEM ook naar Kortrijk!


In samenwerking met de RTC West-Vlaanderen organiseert de cel iSTEM inkleuren een aparte professionalisering rond de COOL voor iSTEM methodologie in Kortrijk voor de West-Vlaamse secundaire scholen.

iSTEM, COOL voor iSTEM, POV
 • October 15th, 2019

COOL voor iSTEM voor de Professionele Leergemeenschap van POV!


In samenwerking met het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen organiseert de cel iSTEM inkleuren een aparte professionalisering rond de COOL voor iSTEM methodologie voor de Professionele Leergemeenschap binnen het POV.

iSTEM, tso
 • September 24th, 2019

Een STEM voor algen wint de VAN INnovatie Award


Wim Van Buggenhout, STEM-leerkracht in het GTI Londerzeel, heeft de ´VAN INnovatie Award´ gewonnen. Met zijn groots vakoverschrijdend project ‘Een STEM voor algen’ voor zijn klas Industriële Wetenschappen in het tso won hij de eerste plek.

iSTEM
 • September 23rd, 2019

COOL voor iSTEM professionalisering


De cel iSTEM inkleuren biedt een cursus aan voor leerkrachten die in teamverband iSTEM-materiaal willen ontwikkelen. De bedoeling is om hen vertrouwd te maken met de basisideeën van iSTEM maar vooral om hen op weg te helpen met de praktische aanpak van de ontwikkeling van iSTEM-materiaal. Vorig onderzoek en de ervaringen die we nog dagelijks opdoen, hebben een methodologie voortgebracht die we COllaboriatief Online Leren voor iSTEM of kort ‘COOL voor iSTEM’ noemen. Collaboratief moet het zeker zijn. Om STEM interactief en interdisciplinair te maken zijn verschillende invalshoeken, opleidingsprofielen en inhoudelijke achtergronden nodig. Het werkt het best met een zo divers mogelijk team van leerkrachten. We willen zoveel mogelijk leerkrachten in Vlaanderen laten kennismaken met COOL voor iSTEM.

iSTEM
 • December 15th, 2018

Projectsubsidie iSTEM inkleuren


Vlaamse regering kent een projectsubsidie toe aan de interassociatie-cel iSTEM inkleuren. Dat Vlaanderen een acute nood aan STEM-professionals heeft, hoeft geen betoog meer.

iSTEM
 • May 28th, 2018

Slotevent van (i)STEM@school


Op 28 mei 2018 vond het slotevent van STEM@school plaats. Op het programma stond onder meer een lezing door gastspreker professor Alfred Hall van The University of Memphis en verschillende uiteenzettingen over o.a. de STEM-didactiek, de STEM-leermodules en hun leereffecten.