Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Projecten

Ondek de iSTEM-projecten

Neem een kijkje tussen onze STEM-projecten. Zie je iets dat je aanspreekt? Aarzel niet om er mee aan te slag te gaan en aan te passen aan jouw noden. Het enige dat we vragen is dat je de vermelding naar iSTEM laat staan en je aanpassingen terug deelt.

Filter op thema

Filter op thema

Filter op doelgroep

Filter op doelgroep

Filter op duur

Filter op duur

Trefwoorden_specifiek

Trefwoorden_specifiek
NIEUW
Duurzamer omgaan met warmte door in team de beste warmtebatterij van de klas te maken en zoveel mogelijk warmte te recupereren en op te slaan.
NIEUW
Ontwerp met je leerlingen een technische oplossing om in lage-inkomenslanden voedsel langer te kunnen bewaren door middel van een koelsysteem zonder elektrische stroom!
NIEUW
Dit project maakt deel uit van de volledige graadplanning opgesteld binnen STEM@school. Ontdek hier hoe LASERs ├ęcht werken, gebruik de Masterformula die amper op je blad past en voeg zelf nog creatieve oplossingen toe aan het beveiligingssysteem.
Dit project maakt deel uit van de volledige jaarplanning voor de basisopties STEM-x. Een kort project met focus op onderzoeken om mee te starten. Hier worden de leerlingen gestimuleerd om vragen te stellen en gaan ze dieper in op oorzaken
Dit project daagt leerlingen uit om hun bijdrage aan de 'plastic soup' te verminderen, specifiek rond het wassen van kledij wat resulteert in microplastics in het afvalwater. Verschillende scheidingstechnieken komen hier aan bod om een oplossing te realiseren en er
Onderzoek de variabelen om een vuurpijltje verder te laten vliegen!
In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om op een originele manier over de energiecrisis na te denken.