Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Zet je leerlingen in de LIFT

Geef je STEM in de 3de graad? Wil je je leerlingen aan het werk zetten om zelf STEM-workshops te maken voor kinderen uit de lagere school? Dan is LIFT iets voor jou! LIFT staat voor Learn, Inspire, Flourish, Teach, en is een volledig uitgewerkt project met een uitgebreide ondersteunende website. 

Met deze vernieuwende methodiek ontwikkelen jouw leerlingen in 10 à 12 uur workshops voor elf-, twaalfjarigen. Met behulp van een uitgewerkt stappenplan gaan ze met zelfverzonnen thema’s aan de slag. Ze kunnen kiezen uit 5 verschillende formats: escaperoom, onderzoek, spel, show of maak-opdracht. Het resultaat wordt dan uitgevoerd door elf-, twaalfjarigen, hetzij in de klas, hetzij daarbuiten. Bij het project hoort een uitgebreide website met ondersteunend materiaal voor jou en je leerlingen. 

Het STEM-project speelt in op de technische skills en het ondernemerschap van de leerlingen en resulteert in de ideale reclametool voor jouw school!

Gerelateerde pagina's