Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

iSTEM gaat aan de slag met de STEM-ambassadeurs van de RTC Oost-Vlaanderen!

Op donderdag 1 februari vond het STEM-netwerkmoment plaats van de RTC Oost-Vlaanderen. Daarin leidde iSTEM de STEM-ambassadeurs van deze provincie doorheen de STEM-componenten in hun studierichtingen om hen verder te begeleiden tijdens de uitwerking van de STEM-projecten waarvoor ze geselecteerd werden. Deze ambassadeurs dienden hun projectvoorstellen in bij de RTC om zo kans te maken op financiële ondersteuning voor hun STEM-project op de school én op begeleidings- en netwerkingsactiviteiten om zichzelf verder te professionaliseren, alsook een heuse PR-campagne met professionele fotoreportage. Iets waar de leerkracht en leerlingen trots op kunnen zijn! En met succes! Ook dit schooljaar werden er weer mooie projectvoorstellen ingediend, wel 21 deze keer! Daarvan werden er 11 uiteindelijk goedgekeurd!

Om de infosessie tijdens de netwerkmomenten inhoudelijk te ondersteunen is iSTEM graag de helpende hand. We schijnen een licht op het Vlaamse STEM-landschap en op de componenten binnen Science, Technology, Engineering en Mathematics die deel uit kunnen maken van de technisch-gerichte projecten van de leerkrachten.

Ontdek welke projecten er allemaal zijn en wie de Oost-Vlaamse STEM-ambassadeurs zijn op de website van de RTC Oost-Vlaanderen.

RTC Oost-Vlaanderen