Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Evaluatie van STEM-projecten

STEM-projecten evalueren is voor iedereen moeilijk. Wat moet je evalueren? Hoe moet je evalueren? Hoe hou je de werklast onder controle? Hoe rapporteer je? De cel iSTEM Inkleuren heeft een aanpak uitgewerkt voor STEM-projecten en wil je enkele handvaten aanreiken om stapsgewijs een haalbare, transparante en efficiënte manier van evaluatie uit te werken voor jouw STEM-project.

Praktische informatie

Datum: 07/03/2024

van 09:00 tot

12:00

Locatie:  

UHasselt, Campus Diepenbeek - lokaal A4

Doelgroep: Leerkrachten STEM (SO)

Lesgevers:

Meer info

STEM-projecten evalueren is voor iedereen moeilijk. Wat moet je evalueren? Hoe moet je evalueren? Hoe hou je de werklast onder controle? Hoe rapporteer je? Programma De cel iSTEM inkleuren heeft een evaluatie-instrument uitgewerkt voor STEM-projecten en wil je enkele handvaten aanreiken om een haalbare, transparante en efficiënte manier van evaluatie uit te werken voor jouw STEM-project. In deze nascholing maak je uitgebreid kennis met het evaluatie-instrument. Je past het toe op jouw eigenSTEM-project. Doelstellingen Na het volgen van deze nascholing… onderscheid je de verschillende aspecten van evaluatie; evalueer je op een haalbare, transparante en efficiënte manier aan de hand van een paar uitgewerkte voorbeelden; pas je de theorie toe op je eigen projecten; reflecteer je over de lesaanpak en vertaal je dit naar jouw context.

Ontdek de iSTEM-Workshops

Uit ervaring weten we dat een aantal thema’s binnen STEM-onderwijs voor vele leerkrachten een uitdaging blijven. In een reeks van hands-on workshops van een halve dag gaan we dieper in op deze thema’s en bieden we leerkrachten de nodige handvaten om hun STEM-expertise nog te verbeteren. 

Bekijk hier alle workshops: