Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

microbialfuelcells

Microbialfuelcells – Elektriciteit uit modder halen

Ontdek de kracht van modder: bouw je eigen elektriciteitsbron!
Ben jij geïnteresseerd in de energiecrisis en wil je met jouw klas op zoek gaan naar een alternatieve energiebron? Dan is de iSTEM-workshop ‘Elektriciteit uit modder halen?’ perfect voor jou!
In deze workshop delen we graag het volledige ontwerpproces van het project met jou en geven handige tips en tricks voor de implementatie ervan in jouw klas. Gedreven door het probleem van de energiecrisis, zullen we samen verschillende fases van het project doorlopen om uiteindelijk een microbiële brandstofcel (Microbial Fuel Cell = MFC) te kunnen bouwen. Dit project biedt een unieke mogelijkheid om biologie, fysica, chemie en techniek op een integratieve manier te verkennen.
Dit uitdagende project is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs met de optie wetenschappen. Maar met enkele aanpassingen kan het project ook geschikt zijn voor andere richtingen binnen de doorstroomfinaliteit en sterk wetenschappelijke richtingen van de dubbele finaliteit.
Mis deze kans niet om de wereld van duurzame energie te ontdekken en schrijf je vandaag nog in voor de workshop ‘Elektriciteit uit modder halen?’. We kijken ernaar uit om samen met jou de fascinerende wereld van STEM te verkennen en te bouwen aan een duurzame toekomst!

Lees verder ...