Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Blog

Filter op thema

Filter op thema
  • Alles
  • Inspiratie
  • Kalender
  • Uncategorized
  • Nieuws
  • Vacatures
  • Varia

Trefwoorden_specifiek

Trefwoorden_specifiek
Ben jij een enthousiaste leerkracht met een passie voor water of de zee? Wil je je leerlingen begeleiden in de STEM projecten over dit onderwerp? Dan is onze driedaagse nascholing "Aan de slag met water" de perfecte kans voor jou
Energie is een veelgebruikt thema voor STEM-projecten, maar blijft een moeilijk concept voor veel leerlingen. In samenwerking met Energyville, Brightlab en anderen heeft VRT een nieuwe EDUbox rond het thema gemaakt.
iSTEM heeft een krachtige tool ontwikkeld waarmee je leerlingen over hun talenten binnen het STEM-domein. Door zichzelf in te schalen in 12 aspecten krijgen ze een visuele weergave van hun sterktes en werkpunten.
Onlangs verschenen twee nieuwe projecten op iSTEM die allebei over thermische energie gaan. Het eerste project, Warmtebatterij (ontwikkeld i.s.m. GO! Atheneum Avelgem), gaat over thermische energie opslaan, terwijl het tweede project, Koelen zonder stroom (ontwikkeld i.s.m. PTS Mechelen) net gaat over thermische energie onttrekken aan een systeem.
Op de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal in Flanders Expo zijn de drie Vlaanderen Digitaal Awards uitgereikt. De vzw Dwengo won met het project AI Op School de award voor het “Meest Inclusieve project”. De jury was onder de indruk hoe dé technologie van het jaar (AI) in laagdrempelige lesinhoud werd vertaald. Het project AI op School is een verzameling van diverse leeractiviteiten die leerlingen van het secundair onderwijs ....
De iSTEM-coaches kijken tevreden terug naar een geslaagde STEM-inspiratiedag in Hasselt. Bedankt aan alle leerkrachten die erbij waren. Hopelijk heeft iSTEM jullie kunnen inspireren!
Het Vlaams Talenplatform is op zoek naar een voltijdse projectmedewerker voor een onderwijsproject rond Nederlands als instructietaal in STEM-vakken. Solliciteren kan tot en met 26 oktober.
Zou jij een tas gemaakt van schimmel gebruiken?
Duurzaamheid is vandaag het sleutelwoord in heel wat bedrijven en organisaties. Maar wat is duurzaamheid voor jouw organisatie, welke stappen kun je zetten en wat kan ons praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek daarin betekenen?
Binnen twee weken begint de World Solar Challenge 2023 in Australië, waar het Innoptus Solar Team aan mee doet.
Naar jaarlijkse gewoonte is het vandaag, 5 oktober, Dag van de leerkracht. Een dag waarop we allemaal onze appreciatie tonen voor zij die dag in, dag uit alles geven voor onze kinderen.
Het project AI op School van onze collega's van Dwengo (UGent) werd genomineerd voor de Vlaanderen Digitaal Awards in de categorie “meest inclusieve project”. Het project AI op School is een verzameling van diverse leeractiviteiten die leerlingen van het secundair onderwijs ....

pagination