Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

CSI – Inspector STEM

Uitdaging

Er zijn stoffelijke overschotten in de bergen gevonden. De politie is net ter plaatse en heeft het terrein afgebakend zodat geen waardevolle informatie verloren gaat. Jullie werken de komende weken in teams van 3 à 4 speurders en helpen de politie om dit forensisch onderzoek met al jullie wetenschappelijke kennis en onderzoeksvaardigheden tot een goed einde te brengen. We proberen gedurende deze lessenreeks te ontdekken wie of wat er gevonden werd, waar en wanneer het organisme gestorven is.

CSI – Inspector STEM

Projectfiche

De projectfiche geeft een totaaloverzicht van de structuur van het STEM-project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Project Highlight

In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om aan de hand van wetenschappelijke kennis en vaardigheden, de herkomst van stoffelijke overschotten te achterhalen.

Projectdocumenten

De documenten voor dit STEM-project kan je hieronder downloaden.  
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

Lees hier wat dit betekent.

Al ons materiaal is gepubliceerd onder de Creative Commons licenseLees hier meer over wat dit betekent.

iSTEM-nocturne

Wist je dat we in het verleden een inspirerende iSTEM-nocturne hebben georganiseerd voor dit project? Via de knop ‘MEER INFO’ hiernaast kan je niet alleen een opname van het evenement vinden, maar ook extra STEM-materiaal. Het is echt de moeite waard om even te bekijken.

Aanverwante projecten

Alle STEM-projecten

Ontdek hoe iSTEM aan de slag gaat om verschillende STEM-projecten te ontwikkelen en deze te verspreiden. Je vindt er een grote variatie aan STEM-materiaal die we samen met leerkrachten hebben ontwikkeld.