Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

STEMmige snaren

Uitdaging

Hoe kan je muziek maken zonder echte snaren? Ontwerp zelf je muziekinstrument met arduino en lasers!

STEMmige snaren

Projectfiche

De projectfiche geeft een totaaloverzicht van de structuur van het STEM-project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Project Highlight

Dit project daagt de leerlingen uit om zelf een muziekinstrument te bouwen zonder echte snaren. Geïnspireerd door enkele voorbeelden met lasers, gaan ze creatief aan de slag in hun ontwerp van een laserharp. Ook verschillende concepten van computationeel denken komen aan bod. De laserharp wordt met Arduino gerealiseerd. Het project voorziet ook een submodule over geluid.

Projectdocumenten

De documenten voor dit STEM-project kan je hieronder downloaden.  
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

Lees hier wat dit betekent.

Al ons materiaal is gepubliceerd onder de Creative Commons licenseLees hier meer over wat dit betekent.

iSTEM-nocturne

Wist je dat we in het verleden een inspirerende iSTEM-nocturne hebben georganiseerd voor dit project? Via de knop ‘MEER INFO’ hiernaast kan je niet alleen een opname van het evenement vinden, maar ook extra STEM-materiaal. Het is echt de moeite waard om even te bekijken.

Aanverwante projecten

Alle STEM-projecten

Ontdek hoe iSTEM aan de slag gaat om verschillende STEM-projecten te ontwikkelen en deze te verspreiden. Je vindt er een grote variatie aan STEM-materiaal die we samen met leerkrachten hebben ontwikkeld.