Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Arduino

Ontdek ons nieuw project rond muziek

Onlangs verscheen een nieuwe project op iSTEM dat over muziek gaat. Dit STEM-project daagt leerlingen van de 2 de graad uit om zelf een muziekinstrument te bouwen zonder echte snaren. Geïnspireerd door enkele voorbeelden met lasers, gaan ze creatief aan de slag in hun ontwerp van laserharp. Ook verschillende concepten van computationeel denken komen aan bod. Net als onze andere projecten is STEMmige snaren een uitdagend interdisciplinair STEM-project.

Lees verder ...

STEMmige snaren

Dit project daagt de leerlingen uit om zelf een muziekinstrument te bouwen zonder echte snaren.
Geïnspireerd door enkele voorbeelden met lasers, gaan ze creatief aan de slag in hun ontwerp van een
laserharp. Ook verschillende concepten van computationeel denken komen aan bod. De laserharp wordt
met Arduino gerealiseerd. Het project voorziet ook een submodule over geluid.

Lees verder ...

Zelfrijdend wagentje

Dit project maakt deel uit van de volledige graadplanning opgesteld binnen STEM@school. Schakel, programmeer en regel hier zelf een elektromotor, start met de basis aan vectoren, leer grafieken ten volle te benutten en wees de snelste in eenvoudige of complexe verkeerssituaties al dan niet met flitspaal.

Lees verder ...

De fiets

Dit project daagt de leerlingen uit in een authentieke context en helpt hen nadenken hoe ze duurzaam en met weinig moeite naar school kunnen fietsen.

Lees verder ...

Lightbox

Het revalidatieproces voor neurale problemen (zoals een dwarslaesie) na een ongeval helpen ondersteunen door reactietijd te testen.

Lees verder ...

De energietransitie

Dit project daagt leerlingen uit om zelf een stroomkring te maken met waarin verschillende energiebronnen de spanning leveren. Fossiele brandstoffen worden gesimuleerd door spierkracht van de leerlingen, zonne-energie wordt toegevoegd via zonnepanelen, en windenergie via een (eerder gemaakte) windmolen.

Lees verder ...