Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs
de vijf basispijlers van iSTEM

Start to STEM – een beginnersdag voor leerkrachten STEM (Gent)

Ben je net gestart STEM te geven in het secundair onderwijs en zit je met heel wat vragen over wat STEM precies kan zijn en hoe je dit best aanpakt, dan is deze startersdag (of twee halve dagen) iets voor jou.

Praktische informatie

Datum: 18/04/2024

van 13:00 tot

16:00

Locatie:  

Technologiepark-Zwijnaarde 126, 9052 Gent

Doelgroep: leerkrachten SO (alle graden en finaliteiten) die beginnnen met STEM

Lesgevers:

Meer info

Tijdens deze nascholing laten we je zelf een STEM-activiteit of project ervaren. Je maakt kennis met de typische STEM-didactiek, denkt na hoe STEM binnen jouw school invulling kan krijgen (mesoniveau) en zoekt eerste aanknopingspunten en opportuniteiten om STEM te geven in jouw klas (microniveau). Op het eind van deze nascholing ga je naar huis met een concrete STEM-activiteit/project, alsook een waaier aan ideeën om projecten en activiteiten zelf verder vorm te geven.  

De tweede halve dag is op 24 april 2024 ook van 13-16u.

Ben je nadien nog meer gebeten door STEM? Of wil je zelf een project uitwerken? Of heb je nood aan verdere ondersteuning om bijvoorbeeld je jaarplan vorm te geven en na te denken over evaluatie? Dan zijn er een aantal vervolgtrajecten voor jou mogelijk, waarin je jezelf verder kan verdiepen samen met collega’s.

We geven dezelfde nascholing in Leuven in één dag.

Ontdek de iSTEM-Workshops

Uit ervaring weten we dat een aantal thema’s binnen STEM-onderwijs voor vele leerkrachten een uitdaging blijven. In een reeks van hands-on workshops van een halve dag gaan we dieper in op deze thema’s en bieden we leerkrachten de nodige handvaten om hun STEM-expertise nog te verbeteren. 

Bekijk hier alle workshops: