Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Projecten

Ondek de iSTEM-projecten

Neem een kijkje tussen onze STEM-projecten. Zie je iets dat je aanspreekt? Aarzel niet om er mee aan te slag te gaan en aan te passen aan jouw noden. Het enige dat we vragen is dat je de vermelding naar iSTEM laat staan en je aanpassingen terug deelt.

Filter op thema

Filter op thema

Filter op doelgroep

Filter op doelgroep

Filter op duur

Filter op duur

Trefwoorden_specifiek

Trefwoorden_specifiek
NIEUW
Duurzamer omgaan met warmte door in team de beste warmtebatterij van de klas te maken en zoveel mogelijk warmte te recupereren en op te slaan.
NIEUW
Ontwerp met je leerlingen een technische oplossing om in lage-inkomenslanden voedsel langer te kunnen bewaren door middel van een koelsysteem zonder elektrische stroom!
NIEUW
Dit project maakt deel uit van de volledige graadplanning opgesteld binnen STEM@school. Ontdek hier hoe LASERs écht werken, gebruik de Masterformula die amper op je blad past en voeg zelf nog creatieve oplossingen toe aan het beveiligingssysteem.
Dit project maakt deel uit van de volledige graadplanning opgesteld binnen STEM@school. Gebruik echte data van de Mercator-telescoop op La Palma en programmeer in Python om de kosmische dans van dubbelsterren te ontrafelen!
Op het eerste zicht is bellenblazen niets meer dan een kinderspel, maar als STEM-project is het uitdagender dan het lijkt. Onderzoekend- en ontwerpen leren staan centraal in dit project. De leerlingen gaan eerst op onderzoek naar het beste zeepsop. Ze ontdekken
Voedsel langer bewaren tegen bederf? Ontwerp zelf je incubatiekamer!
De leerlingen bekijken alternatieve energie met een kritische blik door op onderzoek te gaan. Voor datonderzoek bouwen zij eerst een zonnewagen, die zij dan op basis van de onderzoeksresultaten kunnen optimaliseren.
Spaghettibruggen bouwen: een iSTEM-project met aandacht voor diversiteit
Het revalidatieproces voor neurale problemen (zoals een dwarslaesie) na een ongeval helpen ondersteunen door reactietijd te testen.
De leerlingen gaan op onderzoek naar de verschillende aspecten van bewegend beeld en maken een film met een zelfgemaakte zoötroop.
In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om de luchtkwaliteit van hun klaslokaal te meten, analyseren en tot slot te verbeteren.
Dit project maakt deel uit van de volledige jaarplanning voor de basisopties STEM-x. Ontwerp en maak zelf een hydroponisch systeem, optimaliseer je systeem, groei eigen eetbare planten en automatiseer het geheel voor eeuwig, lekker en duurzaam eten. Inclusief evaluatie- en
Het bekende insectenhotel op een STEM-mige manier herwerkt.
De leerlingen gaan op zoek naar het belang van handhygiëne en leren het verschil tussen virussen en bacteriën. Daarna maken ze handcrème en onderzoeken ze het effect daarvan.
Dit project daagt leerlingen uit om zelf een composthoop te maken die kan dienen als verwarmingsbrond. Ze onderzoeken de biochemische processen die er achter zitten en bouwen zelf een biomeiler.
Boccia is een bal- en werpsport die lijkt op bowls en petanque en geschikt is voor sporters met zware motorische beperkingen. In categorie BC 3 hebben spelers een zware fysieke beperking. Ze mogen hulpmiddelen gebruiken zoals een helling om de
Waarom je leerlingen, als STEM-project, eens zélf geen STEM-project laten ontwerpen voor andere leerlingen?
Zouden waterkrachtcentrales onze energiecrisis kunnen oplossen? Ontwerp en bouw een testopstelling om het reële rendement te onderzoeken.

pagination