Neem een kijkje tussen onze STEM-projecten. Zie je iets dat je aanspreekt? Aarzel niet om er mee aan te slag te gaan en aan te passen aan jouw noden. Het enige dat we vragen is dat je de vermelding naar iSTEM laat staan en je aanpassingen terug deelt.
Filter op thema
Filter op doelgroep
Filter op duur
Trefwoorden_specifiek

Duurzamer omgaan met warmte door in team de beste warmtebatterij van de klas te maken en zoveel mogelijk warmte te recupereren en op te slaan.

Ontwerp met je leerlingen een technische oplossing om in lage-inkomenslanden voedsel langer te kunnen bewaren door middel van een koelsysteem zonder elektrische stroom!

Dit project maakt deel uit van de volledige graadplanning opgesteld binnen STEM@school. Ontdek hier hoe LASERs écht werken, gebruik de Masterformula die amper op je blad past en voeg zelf nog creatieve oplossingen toe aan het beveiligingssysteem.
Het revalidatieproces voor neurale problemen (zoals een dwarslaesie) na een ongeval helpen ondersteunen door reactietijd te testen.
Spaghettibruggen bouwen: een iSTEM-project met aandacht voor diversiteit
Dit project daagt leerlingen uit om zelf een optisch alarmsysteeem te omzeilen. Hierbij gaaan ze aan de slag met de wetten van de optica, lineaire vergelijkingen en goniometrie. Deze wiskundige oplossing implementeren ze in Excel als simulatie.
In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om aan de hand van wetenschappelijke kennis en vaardigheden, de herkomst van stoffelijke overschotten te achterhalen.
In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om op een originele manier over de energiecrisis na te denken.
Zouden waterkrachtcentrales onze energiecrisis kunnen oplossen? Ontwerp en bouw een testopstelling om het reële rendement te onderzoeken.
Het bekende insectenhotel op een STEM-mige manier herwerkt.
Dit project barst van de techniek en beidt vele mogelijkheden eigen accenten te leggen rond één of meerdere technische deelproblemen zoals sturing, aandrijving, mechanische en elektrische veiligheid, printsoftware, enz.
Dit project daagt leerlingen uit om zelf een composthoop te maken die kan dienen als verwarmingsbrond. Ze onderzoeken de biochemische processen die er achter zitten en bouwen zelf een biomeiler.
Dit project maakt deel uit van de volledige graadplanning opgesteld binnen STEM@school. Interesse in het helpen van mensen? Kinesist, ingenieur of sportcoach in spe? Ontwerp en test een toestel en trainingsschema om een gehandicapte klasgenoot er weer bovenop te krijgen.
In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om de luchtkwaliteit van hun klaslokaal te meten, analyseren en tot slot te
verbeteren.
Tijdens deze introductiemodule voor STEM gebruiken de leerlingen de S, de T, de E en de M om hun conditie te meten.
Spaghettibruggen bouwen: een iSTEM-project met aandacht voor diversiteit
Dit project is een uitdagend syntheseproject waarin alle leerstof van de 2e graad STEM in aan bod kan komen. De leerlingen kunnen hier hun creativiteit op botvieren om zelf een escape room te maken rond STEM.
Sociale robotica is een interdisciplinair domein, waarbij verschillende concepten van computationeel denken aan bod komen en de impact van de ontwikkelingen in het domein van artificiële intelligentie op de sociale robotica geïllustreerd kan worden.